Foredrag: Angst hos børn og unge v/Lene Brøndum Madsen
Program:
Tid: Mandag 20. januar 2025 kl. 19.00-21.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Store sal, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Alle er velkomne. Tilmeldingsgebyr 20 kr. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Foredrag: Det diagnoseramte menneske v/ Sofie Zander
BEDRE PSYKIATRI inviterer til foredragsaften
Sofie Zander
Cand. mag. i filosofi, foredragsholder, underviser og socialarbejder med erfaring indenfor det psykiatriske område
Mange almenmenneskelige følelser – såsom depression, angst og sorg – er i dag blevet indskrevet som behandlingskrævende diagnoser i psykiatrien. Uanset om denne udviklingstendens betragtes positivt eller negativt, påvirker den vores forståelse af, hvad det vil sige at være et menneske.
Men hvilke eksistentielle konsekvenser har det, at vi omtaler og behandler almene vilkår som psykisk afvigende eller uønsket adfærd, der kræver medicinsk behandling?
Diagnosesystemerne fortæller os nemlig ikke, hvordan vi kan forstå os selv som mennesker, der alle er underlagt livsvilkår, der medfører lidelse i form af sorg, svigt, skuffelse, fortvivlelse, skam, tab, tomhed, nedtrykthed, ensomhed og dødsangst.
Med afsæt i en kritik af det nuværende psykiatriske behandlingssystem, ser Sofie Zander på både de sociale og eksistentielle problemer, der opstår, når vi mangler et diagnosefrit sprog til at forstå den menneskelige psyke.
Foredraget berører forskellige filosofiske perspektiver på menneskets psykiske liv, og sætterfokus på, hvordan vi kan få et sprog til bedre at håndtere, hvad det vil sige at være et menneske.
I sit oplæg rejser og belyser Sofie Zander nogle af følgende spørgsmål:
- Hvordan skal vi forstå hhv. det psykisk raske og psykisk syge menneske?
- Hvordan defineres forholdet mellem det normale og det psykisk afvigende, og hvordan påvirker diagnoserne vores syn på mennesket?
- Kan filosofien give os et bedre sprog til at forstå menneskets psykiske liv og håndtere de eksistentielle vilkår vi alle er underlagt?
Tid: Tirsdag 11. marts 2025 kl. 19.00-21.00
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup
Alle er velkomne. Tilmeldingsgebyr 20 kr. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: ballerup@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
-----------
Foredrag: Psykisk vold og gaslighting
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften med
foredragsholder: Anne-Cathrine Blegvad, Psykolog, specialist inden for psykisk vold
I dette foredrag vil Anne-Cathrine Blegvad sætte fokus på, hvad psykisk vold og gaslighting ser ud. Hvilke konsekvenser det har for dig, og hvad du kan gøre.
Anne-Cathrines erfaring er, at du kan have brug for mere viden om psykisk vold, før du er klar til at bryde fri. Hjælp med at forstå, hvad du er – eller har været – udsat for. Og hjælp til dig med at styrke dig selv og få et liv uden psykisk vold.
Anne-Cathrine vil også tale om, hvad du som pårørende kan gøre, hvis du er bekymret for en som du holder af.
Når du kan identificere den psykiske vold, kan du også bedre passe på dig selv.
Anne-Cathrine Blegvad er psykolog og har specialiseret sig inden for psykisk vold. Hun brænder for at sætte fokus på psykisk vold og gaslighting.
Hun deler masser af viden via sin instagram psykolog_annecathrineblegvad og igennem sine podcasts ”Bliv fri af psykisk vold” & ”Mand bliv fri af psykisk vold” samt sine onlinekurser ”Bliv fri af psykisk vold” og ”Sådan samarbejder du med en narcissist. Trin-for-trin guide til det svære samarbejde”.
Tid: Mandag 11. november 2024 kl. 19.00-21.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Store sal, Søborg Hovedgade 220
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Foredrag: Skyld med skyld på!
Psykisk sygdom afføder skyld og skam
– både hos den ramte og de pårørende
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften med
Dorthe Stieper og datter Nicoline
”Det er din skyld!” Sådan følte Dorthe Stieper det, da hendes datter begyndte at mistrives psykisk og siden blev indlagt med en alvorlig anoreksi, depression og angst. Hun oplevede også at få tillagt skylden både direkte og indirekte af omverden, bl.a. fagprofessionelle.
Også hendes datter, Nicoline, oplevede skylden. Hun følte skyld over at se sine forældre blive belastet af hendes mistrivsel og følte skam over at være blevet syg og opleve sig forkert/ander-ledes. Nicoline har siden fået diagnoserne autisme og ADD og en længerevarende belastnings-reaktion.
Med udgangspunkt i deres personlige historie, vil mor og datter komme ind på:
Nicoline har brugt kunsten i sin recovery-proces. Og hun vil illustrere sine perspektiver med nogle af sine tegninger. Mens Dorthe vil supplere med pointer fra sin seneste bog, ”Er det mors skyld?”
Nicoline er 26 år og går p.t. på Tegneskolen Kbh.
Dorthe Stieper har siden 2017 arbejdet som pårørendementor, primært for forældre til børn og unge med særlige behov og psykisk mistrivsel. I 2019 udgav hun bogen ”Historien om en mor. 11 mødre fortæller om at have børn med autisme” og i 2022 udkom ”Er det mors skyld? Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel”. Hun er desuden vært på podcasten, ”LigeSind – perspektiver på psykiatri og pårørende”.
Tid: Torsdag 10. oktober 2024 kl. 19.00-21.00
Sted: Farum Kulturhus, Teatersalen, Kulturtorvet 12, 3520 Farum
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: furesoe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Foredrag: Børn/unge i mistrivsel
- Konkrete råd til hverdagen med et barn/ung i mistrivsel
BEDRE PSYKIATRI og Ballerup Bibliotek inviterer til gratis foredragsaften
Onsdag 25. september 2024 kl. 19-21
Kirsten Callesen
Klinisk psykolog, speciale i Autisme og ADHD/ADD samt øvrige neuropsykiatriske tilstande, stifter af Psykologisk Ressource Center
Dit barn viser tegn på mistrivsel og stressbelastning og vil må-ske sjældent i skole eller viser tegn på mistrivsel. Som forælder skal du støtte dit barn i at komme i skole, men samtidig skal du sikre, at dit barn har det godt og kan magte sin hverdag. Og lige nu virker det umuligt at få begge dele til at lykkes.
Kan du genkende det pres, og føler du dig måske utilstrækkelig? Så kom og hør, når Kirsten Callesen giver konkrete råd til hverdagen med et barn i mistrivsel. Til hvordan du som forælder kan sikre en stabil hverdag i familien.
Du får konkrete råd til at støtte dit barns læring og skærme det mod urimelige krav. Kirsten vil tale om at sikre dit barns trivsel i hjemmet. Om gode søvnmønstre, forberedelse og struktur i hverdagen, socialt samspil med familie og venner. Og om (mis)trivsel i skolen, ufrivilligt skolefravær, social isolation og bekymringer for, om dit barn kan magte sin hverdag.
Oplægget vil lægge op til dialog i mindre samtalegrupper mellem forældrene med fokus på at øge forståelse og udveksle strategier.
Kirsten Callesen er klinisk psykolog med speciale i Autisme og ADHD/ADD samt øvrige neuropsykiatriske tilstande. Stifter af Psykologisk Ressource Center, som er en privat praksis med speciale i Autisme, ADHD og Traume- og belastningstilstande. I 2014 skabte Kirsten en højt specialiseret dagbehandlingsskole i København, Søstjerneskolen, hvor hun har specialiseret sig i uddannelse og behandling af normalt begavede børn og unge med autisme, som har en kompleks komorbiditet, herunder PDA, Belastningsreaktioner, PTSD og Kompleks PTSD. Kirsten er medforfatter til KAT-kassen, som har været et vigtigt og autismevenligt kognitivt samtaleværktøj for personer med neuroaffektive udfordringer.
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup.
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: ballerup@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24
Foredrag: Selvmordsforsøg er en måde at kommunikere på!
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Elene Fleischer
Ph.d., stifter af NEFOS, og daglig leder i perioden 2005-22
Pårørende der har været udsat for et selvmordsforsøg blandt sine nærmeste, lever i angst for at sige eller gøre noget, der kan udløse en ny selvmordshandling. Den samme angst og usikkerhed kan også gøre sig gældende for venner, kollegaer eller andre, der står lidt længere ude i periferien. Selvmordsforsøg kan komme så pludseligt, at det opleves som en bombe i familien, og der vil derfor ofte være kaotiske og meget modsatrettede følelser på spil. Med vores almindelige måde at løse problemer på, vil det også betyde, at vi søger en årsag - der må være en forklaring.
I almindelighed har vi svært ved at tale om selvmordsforsøg, og som pårørende er det endnu sværere. Hvis de nærmeste venner til familien også bliver angste og usikre på, hvad de skal sige, men bliver tavse og afglidende, ja så rammes familien ekstra hårdt.
Elene Fleischer vil i sit oplæg have fokus på de pårørende, og hun kommer med sine bud på, hvordan de pårørende kan støttes, og hvorledes de pårørende gennem egenomsorg både kan hjælpe sig selv og støtte familiemedlemmerne. For som hun siger: Uanset om du er forældre til, barn af, søskende til eller partner til, så vil du som pårørende til en, der taler om selvmord eller skader sig selv, skulle forholde dig til spørgsmål som disse:
• Hvad med mig og mine behov? Kommer jeg altid i anden række?
• Hvordan med søskende, der let bliver skyggebørn?
• Hvad med omsorg kontra ansvar for den medicinske behandling?
• Hvad gør jeg, når selvskadende handlinger er en af hverdagen?
• Hvornår kan jeg gribe ind, og hvornår må jeg blot se ikke-handlende til?
Tid: Torsdag 5. september 2024 kl. 19.00-21.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Store sal, Søborg Hovedgade 220
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Fortællekoncert med LALOU - psykisk sårbar og stærk
Mandag 26. august 2024 kl. 19-21
Herlev Medborgerhus, Herlevgårdsvej 18, 2730 Herlev
Lalou er selv tidligere psykiatrisk sygeplejerske, tidligere bruger af psykiatrien, stemme-coach, udøvende professionel musiker og overlever af traumer i barndommen. Hun har som følge af sine barndomstraumer som voksen kæmpet med angst, lavt selvværd, depression og en PTSD diagnose. Men hun har fundet en vej til et godt liv, takket være nogle gode mennesker, som troede på hende, når hun ikke selv gjorde.
Musikken har igennem hele hendes liv været hendes heling, og det er netop det, der i dag danner indholdet i hendes fortællekoncerter, som har det budskab at aftabuisere psykisk sygdom. Hendes tekstunivers kredser om opfordringen: Stå op for sine drømme, stå ved, hvem du er, og hvad du føler, lev livet.
Sangene omhandler ofte små portrætter af marginaliserede eller udfordrede mennesker, og publikum bliver taget nænsomt i hånden og ført ind i et univers af både melankoli og forløsning med en glæde, der smitter.
Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf. Billetpris 40 kr.
(betalende medlemmer af BP-BGHF gratis).
Arrangør: BEDRE PSYKIATRI - Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 42 44 76 24. Mail: herlev@bedrepsykiatri.dk
Psykisk sårbare unge og misbrug
BEDRE PSYKIATRI inviterer til foredragsaften
Henrik Rindom
bl.a. kendt fra tv og bogudgivelser
Henrik Rindom er overlæge i psykiatri og leder af Stofrådgivningen i København, et behandlingstilbud for unge med misbrug.
Det nye for psykiatrien bliver, at de skal tage sig af psykisk syge patienter, der også har et misbrug. Det vi omtaler som dobbeltdiagnose patienter.
Nu kan psykiatrien ikke længere afvise psykisk syge patienter, som er i misbrug. Det betyder at psykiatrien skal samarbejde med den kommunale misbrugsbehandling.
Unge mennesker med psykisk sygdom oplever, at de bliver endnu mere sløve og passive på antipsykotisk medicin, end de var i forvejen.
Det betyder at en del patienter har fundet ud af, at hvis de vil ophæve den sløvende virkning af neuroleptika, kan de altid tage lidt rusmiddel …
Forklaringen herpå vil blive gennemgået, samt hvorfor vi bliver psykisk fysisk afhængige af rusmidler, ligesom der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.
Tirsdag den 14. maj 2024 kl. 19.00-21.20
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf. Pris: 30 kr.
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Ungeenheden – sårbare unge og psykiatrien
BEDRE PSYKIATRI og Gladsaxe Bibliotek inviterer til gratis foredragsaften
Fine Gråbøl, forfatter, romanen Ungeenheden
Fine Gråbøl var sytten år, da hun fik sin første diagnose. Det blev ikke den sidste, og hun tilbragte sine sene teenageår på diverse psykiatriske afsnit og til sidst på et socialpsykiatrisk bosted.
Et bosted for unge psykiatribrugere er netop rammen for Fine Gråbøls prisbelønnede romandebut, Ungeenheden. En både barsk, poetisk og øm skildring af en gruppe unge, vi ikke ofte møder i litteraturen, og af det fællesskab, de også er en del af.
Foredraget giver med afsæt i romanens univers et unikt indblik og stiller kritiske spørgsmål til psykiatriens behandling af især unges psykiske problemer.
Fine Gråbøl (f. 1992) debuterede i 2021 med romanen Ungeenheden, som hun vandt Bogforums Debutantpris for. Fine Gråbøl har en baggrund inden for litteraturvidenskab og arbejder som skrivelærer for unge psykiatribrugere.
Tid: Mandag 8. april 2024 kl. 19-21
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Psykisk sårbare unge og misbrug
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Henrik Rindom
bl.a. kendt fra tv og bogudgivelser
Henrik Rindom er overlæge i psykiatri og leder af Stofrådgivningen i København, et behandlingstilbud for unge med misbrug.
Det nye for psykiatrien bliver, at de skal tage sig af psykisk syge patienter, der også har et misbrug. Det vi omtaler som dobbeltdiagnose patienter.
Nu kan psykiatrien ikke længere afvise psykisk syge patienter, som er i misbrug. Det betyder at psykiatrien skal samarbejde med den kommunale misbrugsbehandling.
Unge mennesker med psykisk sygdom oplever, at de bliver endnu mere sløve og passive på antipsykotisk medicin, end de var i forvejen.
Det betyder at en del patienter har fundet ud af, at hvis de vil ophæve den sløvende virkning af neuroleptika, kan de altid tage lidt rusmiddel …
Forklaringen herpå vil blive gennemgået, samt hvorfor vi bliver psykisk fysisk afhængige af rusmidler, ligesom der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.
Onsdag den 24. april 2024 kl. 19-21
Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: ballerup@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Fremtidens Psykiatri – veje til en værdig psykiatri for alle
BEDRE PSYKIATRI inviterer til foredrags- og debataften
Mikkel Rasmussen, speciallæge i psykiatri
Vi kan alle blive ramt på vores mentale helbred. På det personlige plan, skal der være mere viden, samt åbenhed, venlighed og hjælpsomhed omkring mental helbred. Og der skal de rigtige ressourcer til i samfundet for at hjælpe dem der er ramt.
Kom og hør Mikkel Rasmussen, speciallæge i psykiatri, der vil komme ind på status på de store linjer for psykiatrien, og hvordan vi som pårørende kan påvirke.
Han kommer også ind på, hvad der går godt, og hvad vi kan lære af, når vi skal kigge ind i en fremtid for psykiatrisk hjælp. Her giver han et overview over forskningstrends i psykiatrien.
Mikkel Rasmussen, speciallæge i psykiatri, kender psykiatrien fra hospitalsvæsenet som tidligere overlæge i den akutte psykiatri og som tidligere cheflæge i Vejle, privatpraktiserende psykiater og politisk gennem partiet Psykiatri-Listen som han var med til at stifte samt græsrodsaktivisme gennem 'Værdig Psykiatri for Alle". Han har stort indsigt i, hvor meget plads til forbedring der er i psykiatrien for alle berørte parter, for at sikre mennesker der er ramt af psykisk sygdom effektiv og konsistent hjælp.
Tid: Torsdag 29. februar 2024 kl. 17.00-19.00
Sted: Skovlunde Kulturhus, Bybjergvej 10, 2. Indg., 2740 Skovlunde
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: ballerup@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
AutismeMor
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Dorthe Stieper, Forfatter, journalist, pårørendementor og netværksleder
’Løvemødre’ og ’symbiose-mødre’ er bare nogle af de navne, mødre til børn med autisme får hægtet på sig af omverden. Men hvem er disse mødre egentlig?
Et stigende antal børn og unge i Danmark får i disse år en autismediagnose. I sin bog ’Historien om en mor’ interviewer forfatter og pårørendementor Dorthe Stieper 11 mødre om at have børn med autisme.
Det er barske beretninger om at kæmpe med systemet, om at blive mistænkeliggjort og om at sætte alt ind på at hjælpe sit barn ud i livet. Det er også beretninger om at være sit barns oversætter og faste holdepunkt i verden, om at kæmpe for den rette hjælp til sit barn, om bekymringer og udfordringer på hjemmefronten, om skyld og skam, sorg og tab og om at betale kærlighedens pris – men også historier om at små sejre i hverdagen, om at glæde sig over sit barn og finde sig til rette i livet, som det nu former sig.
Ud over at fortælle om bogen, samt hvad der kendetegner disse mødre, gør Dorthe os også i løbet af foredraget klogere på autisme.
Dorthe Stieper har en baggrund som journalist og kulturformidler. Siden 2017 har hun arbejdet som pårørendementor, bl.a. i psykiatrien i Region Hovedstaden, for forældre til børn og unge med særlige behov og psykisk sårbarhed. Hun er også selv mor til en datter med ovenstående udfordringer.
Tid: Torsdag 1. februar 2024 kl. 19.00-21.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Store sal, Søborg Hovedgade 220
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Hungerhjerte
BEDRE PSYKIATRI og Ballerup Bibliotek inviterer til gratis foredragsaften
Foredragsholder: Karen Fastrup, forfatter, bl.a. til romanen Hungerhjerte.
Karen Fastrup tager i foredraget udgangspunkt i sin roman HUNGERHJERTE, der handler om hendes pludselige indlæggelser på psykiatriske afdelinger, hvor hun fik diagnosen borderline, som imidlertid senere er blevet ændret til ADHD, og om hvordan hun kæmpede sig rask igen.
Karen Fastrup fortæller om sine egne personlige erfaringer med at få en psykiatrisk diagnose.
Hun fortæller åbent om sine oplevelser med pludselig at befinde sig på psykiatriske afdelinger, om den smerte, der er forbundet med at blive syg, om stigmatisering og skam, og diskuterer sine erfaringer med, hvad der fungerer godt ved vores psykiatriske system, og hvad der fungerer mindre godt.
Karen Fastrup er en levende og nærværende foredragsholder, som er god til at få publikum inddraget i åbne og berigende samtaler. Og hun gør meget for, at stemningen bliver varm og inspireret, og at der lukkes op for spørgsmål og dialog.
Tid: Tirsdag 21. november 2023 kl. 19.00-21.00
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Arrangør: BEDRE PSYKIATRI i samarbejde med Ballerup Bibliotek
Info: BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 30 23 65 90. Mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk
Er du da helt sindssyg, mand?
– foredrag om psykose og skizofreni
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Bjørn H. Ebdrup, Professor, overlæge, ph.d. fra Psykiatrisk Center Glostrup
Sproget indeholder mange stærke ord, der bruges i flæng om de sværeste psykiske lidelser. Imidlertid er tilstandene, som disse ord beskriver, omgærdet af skyld og skam. Og ude i virkeligheden findes mange mennesker, for hvem betydningen af disse ord udgør en daglig udfordring.
Bjørn H. Ebdrup fortæller om, hvad en psykose egentlig er og gør os klogere på spørgsmål som: Er skizofreni en personlighedsspaltning? Kan man se sindssygdom på hjerneskanninger? Og hvordan kan man vide, om man er psykotisk?
Foredraget omhandler psykosebegrebet før og nu, gamle såvel som nye behandlinger og kommer med et bud på fremtidens undersøgelser af psykose
Tid: Torsdag 26. oktober 2023 kl. 19.00-21.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Store sal, Søborg Hovedgade 220
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Mød Herlevs nye borgerrådgiver
BEDRE PSYKIATRI inviterer til offentlig møde med
Camilla Sabroe Jydebjerg, Borgerrådgiver
Mød Camilla, der er ny Borgerrådgiver i Herlev Kommune.
Herlev Kommune har i år ansat en Borgerrådgiver, der fremover skal hjælpe borgere rundt i det kommunale system.
Camilla vil på mødet fortælle om, hvad den ny borgerrådgiver kan tilbyde, når mennesker har brug for hjælp og støtte.
Er du i tvivl om hvem du skal henvende dig til; forstår du ikke indholdet i afgørelser; har du ikke fået svar på ansøgning eller hører du ikke fra din sagsbehandler; er der op-stået uenighed eller uoverensstemmelser; brug for hjælp til at klage over afgørelse eller har du forslag til forbedring af kommunens sagsbehandling?
Ja, så kan du henvende dig til Camilla.
Tid: Tirsdag 10. oktober 2023 kl. 19.00-21.00
Sted: Herlev Medborgerhus, Lok. 5, Herlevgårdsvej 18, 2730 Herlev
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: herlev@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Foredrag : Børn og unge i trivsel – hvad kan vi gøre som forældre?
– foredrag målrettet forældre med anden etnisk baggrund end dansk
BEDRE PSYKIATRI, Vores HG og Bydelmødre i Høje Gladsaxe inviterer til gratis foredragsaften
Ahmet Demir, Socialkonsulent, cand.pæd., eksam. eksistentiel psykoterapeut (PI)
Ahmet Demir vil i sit oplæg komme ind på tre emner:
Børn/unge med psykiske udfordringer – hvad er psykiske problemer, og hvor får man den rette støtte til børn og unge?
Børn og unge med psykiske problemer og deres trivsel – børn og unges trivsel i og uden for hjemmet, børn og unges motivation for deres skole og uddannelse.
Forældreansvar – hvad kan forældre gøre for at støtte deres børn og unge?
Foredraget form vil være dialogbaseret oplæg.
Tid: Mandag 2.oktober 2023 kl. 19-21
Sted: Beboerhuset Pulsen, Høje Gladsaxe Torv 2B, 2860 Søborg.
Deltagelse er gratis. Tilmelding til Bydelsmor, Bushra på 21830740 eller Line på 20559277 mailadresse: LIBOST@gladsaxe.dk
Foredrag: Spiseforstyrrelser – symptomer, årsager og behandling
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Birgitte Hartvig Schousboe, psykolog og faglig direktør fra Kompetencecenter for spiseforstyrrelse
Hvordan skelner man forstyrret spisning fra en alvorlig lidelse?
Hvad er den bedste behandling?
Hvad gør man som pårørende?
Birgitte Hartvig Schousboe vil i oplægget give en grundig indføring i behandling af alle typer af spiseforstyrrelser. Oplægget henvender sig til fagfolk i psykiatrien, til mennesker, der har en spiseforstyrrelse og til deres pårørende.
Birgitte Hartvig Schousboe er autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi. Hun har tidligere været leder af Rigshospitalets anoreksiklinik og BED-behandlingen på Psykoterapeutisk Center Stolpegård. Birgitte har udgivet flere bøger og artikler om behandling af spiseforstyrrelser og har været med til at udvikle de første motivationsgrupper til anoreksi i Danmark.
Tid: Torsdag 28. september 2023 kl. 19.00-21.00
Sted: Stavnsholtskolen, Kantine, Stavnsholtvej 43, 3520 Farum
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: furesoe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 23 71 35 77
Fortællekoncert med MATHILDE FALCH
Torsdag 7. september 2023 kl. 19-21
Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup
Glæd jer til et nærværende, musikalsk og akustisk foredrag i selskab med musiker og SIND-ambassadør, Mathilde Falch.
I sine populære “fortællekoncerter”, som er et mix mellem sine egne sange og sin personlige historie med psykiatri og misbrug, fortæller Mathilde Falch gribende om at komme over på den anden side, hvor sangskrivningen og musikken fik afgørende betydning.
Deltagerne kan forvente en aften med masser af nærvær og høj kvalitet.
Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf. Billetpris 40 kr.
(betalende medlemmer af BP-BGHF gratis).
Arrangør: BEDRE PSYKIATRI i samarbejde med Ballerup Bibliotek.
BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 30 23 65 90. Mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: Recovery-orienteret rehabilitering
v/ Finn Blickfeldt Juliussen, forfatter, fagekspert og praksisdebattør
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Finn Blickfeldt Juliussen, forfatter, fagekspert og praksisdebattør
I dette oplæg repræsenterer Finn ikke socialstyrelsen. Finn vil tale med afsæt i hans fag og debatbog: Recovery-orienteret rehabilitering. Re-orientering for mental sundhed.
Finns bog har allerede sat tydelige spor. Fx er begrebet ”recovery-orienteret rehabilitering” nu skrevet ind i regeringens 10 års plan for psykiatrien, i konsensus mellem de blå og røde partier. Socialstyrelsen tænker recoveryorienteret rehabilitering ind i forhold til mennesker med funktionsnedsættelse i bred forstand.
”Recoveryorienteret rehabilitering” (RR) er en radikal forandring, fordi RR konkret opstiller tre anbefalinger til system og fagprofessionelle:
1) Sæt borgerens drømme, ønsker og håb i centrum, når målene skal defineres, både hos sagsbehandler og i socialpsykiatrien.
2) Tag afsæt i alt det borgeren også er, udover at være et menneske med en diagnose, fx borgerens personlige og sociale ressourcer, drømme, ønsker, håb.
3) Inddrag borgerens selv-valgte netværk som styrkelse af borgerens stemme ift drømme, ønsker, håb …
Deltagerne opfordres til inden foredraget at læse Kapitel 2 i bogen Recoveryorienteret rehabilitering. Re-orientering for mental sundhed (bogen kan købes hos Reitzels Forlag og lånes gratis på biblioteker). Finn sælger og signerer bogen den 29.3.
Tid: Onsdag 29. marts 2023 kl. 19-21
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: ballerup@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 30 23 65 90
Foredrag: Der er så meget, vi ikke formår, når vi ikke forstår ……
Når en psykisk diagnose flytter ind i parforholdet!
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredrag om recovery og betydningen af pårørendeinddragelse, når en psykiatrisk diagnose flytter ind i parforholdet.
Fokus på Recovery og Pårørendeinddragelse gjorde en stor forskel:
Pårørende Jesper har været gift i 30 år og oplevede for 8 år siden sin hustru blive syg og indlagt på psykiatrisk skadestue. Her mødte han overlæge Mogens Kegel, der med sit fokus på recovery og pårørendeinddragelse gjorde en stor forskel i deres behandlingsforløb.
Jesper vil som pårørende sammen med overlæge Mogens Kegel komme med en positiv vinkling på, hvad der virker i psykiatrien.
Tid: Mandag 8. maj 2023 kl. 19.00 – 21.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, St. Sal, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
-------------------------------------------------------------------------------
Foredrag: OCD og Angst - Gode råd til dig som pårørende
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften mandag 20. februar 2023
Camilla Karmark, psykolog, specialiseret i bl.a. OCD og angst, efteruddannet i kognitiv terapi og metakognitiv terapi
Hvordan kan vi som pårørende hjælpe vores nærmeste, der lider af OCD eller angst?
Det er et af de spørgsmål, Camilla Karmark vil besvare denne aften.
Camilla er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har over 16 års klinisk erfaring med terapi for voksne og unge. Hun er specialiseret i behandling af angst og tvangslidelser og denne aften kommer hun for at dele ud af sin viden – både om lidelserne, men også for at give os som pårørende nogle værktøjer til dagligdagen.
Tid: Mandag 20. februar 2023 kl. 19-21
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: ballerup@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 30 23 65 90.
Foredrag: ”Tæt på, men udenfor" - Styrk evnen til at være pårørende
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften torsdag 26. januar 2023
Foredragsholder: Jens Einar Jansen, psykolog, Ph.d., specialist i psykoterapi og klinisk psykologi, specialpsykolog i psykiatri
Mange pårørende til mennesker med psykisk sygdom oplever, at de er tæt på lidelsen, men alligevel står udenfor. Mange tynges af forvirring, magtesløshed, vrede, angst, sorg og tristhed. Men midt i kaosset er der en anden vej. Den vil psykolog Jens Einar Jansen introducere os til denne aften.
Forståelse og indsigt giver lindring for den pårørende. Det samme gør viden om, hvordan den ramte bedst støttes, samtidig med at man som pårørende passer på sig selv. Både for ens egen skyld men også for at kunne være der for sine kære.
Jens Einar Jansen har - sammen med Anna Bridgewater - skrevet bogen "TÆT PÅ, MEN UDENFOR. Råd og viden om livet som pårørende til et menneske med psykisk lidelse". Den beskriver de mange dilemmaer, man står overfor som pårørende. De følelsesmæssige reaktioner, trætheden og ensomheden, men også hvad man kan gøre for at styrke evnen til at klare
at være pårørende.
Jens Einar Jansen blev færdig som psykolog i 2005 og har siden arbejdet med terapi, selvudvikling og behandling af psykiske vanskeligheder gennem privat praksis og ansættelse i psykiatrien. Han har erfaring med de fleste psykiske lidelser, så der vil være rig mulighed for dialog og spørgsmål.
Tid: Torsdag d. 26. januar 2023 kl. 19-21.
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Store sal, Søborg Hovedgade 220, 2860
Søborg.
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 42 44 76 24. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: Er det mors mors skyld?
Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften tirsdag 6. september 2022
Dorthe Stieper, journalist, forfatter og pårørendementor
Det er din skyld! Mødre har gennem tiderne oplevet, at pilen peger på dem, hvis deres barn er psykisk sårbar. Skylden påføres dem direkte eller indirekte af omverden, fagprofessionelle, eller i nogle tilfælde af dem selv.
Hvordan kan det være, at det primært er mødrene, der føler og tillægges skyld? Det satte Dorthe Stieper sig for at undersøge, og det er blevet til bogen ”Er det mors skyld?". Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel”, som udkommer i september 2022.
Dorthe Stieper har en baggrund som journalist, men har de sidste fem år arbejdet som pårørendementor for forældre til børn og unge med særlige behov og psykisk sårbarhed. I sit arbejde støder hun på problematikken igen og igen.
I sin nye bog interviewer hun 11 eksperter med kompetent viden og markante holdninger i jagten på at finde ud af, hvad bl.a. psykologien, lægevidenskaben og kønsforskningen har at sige.
I foredraget fortæller Dorthe Stieper om:
Tid: Onsdag d. 16. november 2022 kl. 19-21
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Tlf.: 42 44 76 24. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: "Jeg er hvad jeg husker"
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Foredragsholder: Peter Øvig, forfatter til bl.a. ’Min mor var besat’
og ’Jeg er hvad jeg husker’
I januar 2018 blev Peter Øvig indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling på Rigshospitalet og fik diagnosen ’svær psykotisk depression’. Efter en serie elektrochok blev han to måneder senere udskrevet uden tegn på sindssyge. Men rejsen tilbage til hverdagen og familien blev alligevel lang.
Med udgangspunkt i sin nye bog, Jeg er hvad jeg husker, fortæller Peter Øvig i dette foredrag om at bevæge sig ind i den dybe depression og om at blive underkastet en behandlingsform, elektrochok, som han frygtede mere end stort set alt på jorden – men som skulle vise sig mirakuløs.
Peter Øvig beskriver, hvordan han fik sit særdeles kritiske syn på psykiatrien vendt på hovedet. Og især beretter han om at opdage, at han efter sygdommen er blevet en anden.
Tid: mandag d. 7. november 2022 kl. 19.00-21.00.
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Store sal, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg.
Alle er velkomne og deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: Tlf.: 42 44 76 24. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: AutismePlusFar v/Morten Ganzler Oschlag
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften
Foredragsholder: Morten Ganzler Oschlag, autismekonsulent, far til to børn med autisme og Adhd
Morten Ganzler Oschlag fortæller med humor om sine erfaringer, som Autismekonsulent og ikke mindst også om sine egne erfaringer med sine 2 børn som har diagnoserne IA, ADHD og Asperger.
Og så vil han også fortælle om hans egne erfaringer med et liv, hvor han også selv har en Autisme-diagnose. Efter foredraget bliver der også tid til spørgsmål og debat sammen med andre pårørende.
Professionelt beskæftiger Morten Ganzler Oschlag sig med komplekse autismetilstande og angstprofiler og har gjort det i en årrække – som underviser inden for dagbehandlingsområdet og som selvstændig psykologisk konsulent.
Tid: Onsdag d. 5. oktober 2022 kl. 19.00-21.00
NYT MØDESTED: Stavnsholtskolen, Kantinen, Stavnsholtvej 43, 3520 Farum
Alle er velkomne og deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: Tlf.: 23 71 35 77. Mail: furesoe@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: Skolevægring og skole-angst
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis informationsaften mandag 19. september 2022 kl. 19-21
Lene Brøndum Madsen, specialist i angst og psykoterapeut
Lene møder dagligt børn og forældre i sin private praksis, hvor børnene har store problemer ved at møde op og være i skolen. En del børn har ikke været (kontinuerligt) i skole i flere år, og Lene arbejder sammen med flere kommuner i sin indsats for at hjælpe børn og forældre.
Lene giver denne aften sit bud på, hvad hjælpen til børnene kan være. Hun lægger bl.a. afgørende vægt på meningsfulde samtaler med hvert enkelt barn så tidligt i forløbet som muligt, således at det enkelte barns specifikke udfordringer kan afdækkes og derefter lægges til grund, når indsatsen for at hjælpe barnet tilbage til trivsel skal planlægges. Involvering af og samarbejde mellem forældre, lærere, pædagoger samt øvrige instanser og voksne omkring barnet bør være en selvfølge, således, at alle har fælles forståelse, udgangspunkt, og mål og muligheder for opfølgning.
Lene kommer også ind på, hvornår diagnoser er hjælp-somme eller nødvendige ift. at sikre barnet den rette hjælp.
Aftenen er for alle interesserede – også fagfolk – og vi lægger op til spørgsmål og dialog hele aften.
Tid: Mandag 19. september 2022 kl. 19-21.
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen 7, 2750 Ballerup.
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: ballerup@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 30 23 65 90
Foredrag: "Det er mors skyld!'"
Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften tirsdag 6. september 2022
Dorthe Stieper, journalist, forfatter og pårørendementor
Det er din skyld! Mødre har gennem tiderne oplevet, at pilen peger på dem, hvis deres barn er psykisk sårbar. Skylden påføres dem direkte eller indirekte af omverden, fagprofessionelle, eller i nogle tilfælde af dem selv.
Hvordan kan det være, at det primært er mødrene, der føler og tillægges skyld? Det satte Dorthe Stieper sig for at undersøge, og det er blevet til bogen ”Det er mors skyld! Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel”, som udkommer i september 2022.
Dorthe Stieper har en baggrund som journalist, men har de sidste fem år arbejdet som pårørendementor for forældre til børn og unge med særlige behov og psykisk sårbarhed. I sit arbejde støder hun på problematikken igen og igen.
I sin nye bog interviewer hun 11 eksperter med kompetent viden og markante holdninger i jagten på at finde ud af, hvad bl.a. psykologien, lægevidenskaben og kønsforskningen har at sige.
I foredraget fortæller Dorthe Stieper om:
Tid: Tirsdag d. 6. september 2022 kl. 19-21
Sted: Mørkhøj Bibliotek, Ildbjerg Allé 38 A, 2860 Søborg
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24
Foredrag: Borderline
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften den 29. august 2022
Med overlæge, ph.d. i psykiatri Per Sørensen,
Centerchef Psykoterapeutisk Center Stolpegård
Borderline personlighedsforstyrrelse er en lidelse, som er karakteriseret ved impulsivitet, ustabilt humør, skiftende intense forhold til andre og en skiftende, modsætningsfyldt selvopfattelse.
Personer, der lider af Borderline, kan være tilbøjelige til at se omgivelserne som sort/hvid.
Hvad er Borderline for en størrelse? Hvordan forstår vi Borderline? Kan det skyldes manglende indlært evne til at rumme og integrere såvel behagelige som ubehagelige følelser om sig selv og andre? Og kan vi komme til at forstå en Borderliners tanker?
Vigtigt er det at vide, hvordan vi som pårørende bedst muligt tackler en hverdag sammen med dem, der lider af denne sygdom.
Efter oplægget vil der være spørgetid.
Dato: Mandag d. 29. august 2022
Tid: Kl. 19.00 - 21.00
Sted: Herlev Medborgerhus, Herlevgårdsvej 18, 2730 Herlev
Deltagelse er gratis. Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Yderligere info: herlev@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 42 44 76 24.
Her er Per Sørensens ppt fra foredraget.
Foredrag: Udtrapning af psykofarmaka – Hvordan trapper man sikkert og effektivt ud af psykiatrisk medicin, og hvad sætter man i sted for?
BEDRE PSYKIATRI inviterer til foredragsaften
Foredragsholder: Anders Sørensen, psykolog og forsker
På programmet er både videnskaben bag en korrekt nedtrapning, så man minimerer – eller helt undgår – de svære abstinenser, som al psykofarmaka kan give, samt hvad man kan sætte i stedet for medicinen. For hvordan håndterer man tankemylderet, angsten, nedtryktheden, psykoserne og traumerne uden medicin, men via sin egen psyke?
Udover udtrapning vil du også høre om:
– Hvad psykisk lidelse så er, nu det ikke er kemiske ubalancer eller andre hjernesygdomme.
– Den nyeste forståelsesrammer for, hvordan medicinen så virker,
nu den ikke korrigerer kemiske ubalancer eller andre hjernesygdomme.
– Hvad alternativet til medicinsk behandling af psykisk lidelse er, hvis man gerne helt vil undgå pillerne fra start.
Tirsdag d. 7. juni 2022 kl. 19-21
Bemærk flyttet fra Posthuset til nyt mødested: Kulturhuset, Bybjergvej 10, Indg.2, 2740 Skovlunde.
Alle er velkomne – tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Mere info: BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 30 23 65 90. Mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: Compassion/Mindfulness – om medfølelse, opmærksomhed, fokus og motivation
BEDRE PSYKIATRI inviterer til foredragsaften med
Foredragsholder: Nanja Holland Hansen, cand. psych., Ph.D. Forsker i compassion træning og trivsel
Når vi træner Compassion og Mindfulness, træner vi evnen og udvikler færdigheder til at være med det der er svært på en hensigtsmæssig måde. Vi styrker vores mentale sundhed, så vi kan blive ved med at være der for vores kære.
Compassion er mere end at mærke empati eller at bekymre sig for et andet menneske. Det er også at have modet og styrken til at være med smerte og lidelse, når livet er svært, og at have motivation til at lindre lidelsen.
Ny dansk forskning fra Aarhus Universitet viser at træning i compassion nedsætter symptomer på depression, angst og stress og øger generel trivsel. Deltager i forskningsprojektet var pårørende til mennesker med psykisk sygdom.
Mandag d. 16. maj 2022 kl. 19-21
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, Lille sal, 2860 Søborg.
Alle er velkomne – tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Mere info: BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 42 44 76 24. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Caféaften og foredrag: Hvordan beroliger jeg mig selv følelsesmæssigt?
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis caféaften
Oplægsholder: Susanne Wiik Kalvåg pårørende, psykoterapeut og netværksleder
Kom til 30-40 minutters gospelkoncert og hør bagefter et oplæg kort oplæg om hvordan du kan afstresse dig selv, som pårørende til en psykisk syg, via dine tanker, krop og musik.
Efterfølgende spørgsmål og debat.
Susanne Wiik Kalvåg er uddannet psykoterapeut- og ysioterapeutuddannet. Arbejder med familieterapi, parterapi og individuel terapi. Har bl.a. erfaringer med akut syge patienter fra psykiatriske afdelinger.
Torsdag d. 28. april 2022 kl. 19-21
Ballerup Bibliotek, Laboratoriet, Banegårdspl. 1
Alle er velkomne – tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Arrangør: BEDRE PSYKIATRI - Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf. 30 23 65 90. Mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: Slip bekymringerne for dit barn med psykiske vanskeligheder
BEDRE PSYKIATRI inviterer til informationsaften
Foredragsholder: Marianne Gürtler Cortez, Børne- og ungdomspsykiater
Drømmer du om et normalt familieliv med fred, ro og plads til dig og dit psykisk sårbare barn, så kom og deltag.
Her vil du høre mere om, hvordan psykisk sårbarhed kan forstås, og hvordan man kan lære at leve med det.
Det handler om at få en forståelse af, hvad sårbarhed er, og hvordan man kan leve med, at ens barn ikke altid er som de andre, men lidt anderledes,
og at der skal tages nogle specielle hensyn.
Og hvordan kan man passe på sig selv som mor/far/søskende/familien i en sådan situation, der jo formentlig er langvarig.
Torsdag d. 21. april 2022 kl. 19-21
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, Lille sal
Alle er velkomne – tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Arrangør: BEDRE PSYKIATRI - Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 42 44 76 24. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Foredrag: Livsglæde – kunsten at bevare glimtet i øjet og sproget som pårørende
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis temaaften
Oplæg ved Karin Torp
Socialpædagog med eget konsulentfirma. Har arbejdet i forskellige institutioner og mange års erfaring med familiebehandling. Underviser i udviklingsprocesser, kommunikation og personaleudvikling.
At bevare sin livsglæde og glimt i øjet, når man er pårørende til et kært familiemedlem, der har en psykisk sygdom eller en kronisk lidelse, kan være en svær kunst til tider. Og som pårørende er man følelsesmæssigt meget berørt af den udvikling, den sygdomsramte er i. Man kan føle sig alene med sine bekymringer og tanker uanset, hvor mange samarbejdspartner der er om familien.
Kommunikation er en væsentlig faktor for trivsel. Når vi er sammen med andre, ved vi, at sprogbrug, kropssprog og måden vi snakker, kan smitte negativ og positivt. Som pårørende bliver man bekendt med mange følelse som bl.a. gør jeg det godt nok, skyldfølelse eller bliver bange for, hvordan og hvor længe sygdommen vil præge hele familien. Her er der flere ting, man kan gøre for at værne om sin egen livsglæde og den gode relation, der er altafgørende for alles trivsel.
Karin vil på en varm og afslappet måde tage pulsen på den hverdag, vi har sammen og give bud på, hvad vi fortsat skal være opmærksomme på for at tage ansvaret for, hvad der er vigtigt at holde fokus på i samværet og for sig selv.
Mandag d. 5. oktober 2020 kl. 19-21
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220,
Alle er velkomne – Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Mere info: Tlf.: 30 23 65 90. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Samarbejde omkring mennesker med udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis informationsaften
Foredragsholder: Hanne Veje, forfatter, podcaster, foredragsholder og pæd. supervisor - tidl. VISO-rådgiver
Under foredraget vil Hanne gennemgå hensynsfulde og hensigtsmæssige tilgange og metoder i samarbejdet med borgere med udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed – samt deres pårørende.
Hanne Veje har mange års praksiserfaring fra arbejdet med vejledning af borgere og pårørende i komplekse sager, ligesom Hanne i mange år har varetaget supervision af fagpersoner indenfor bla. socialpsykiatrien, på specialiserede botilbud m.m.
Hanne er endeligt mor til en nu voksen datter med autisme.
Målet for aftenen er at tilvejebringe viden om hvordan vi i samarbejdet kan reducere stress og konflikter samt øge trivslen hos vores psykisk sårbare medborgere.
Der vil være mulighed for spørgsmål og debat undervejs i.
Mandag d. 14. september 2020 kl. 19-21
Skovlunde Kulturhus, Indg. 2, Bybjergvej 10, 2740 Skovlunde
Alle er velkomne – tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Mere info: Tlf.: 30 23 65 90. Mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk
RECOVERY - NÅR EN PSYKISK DIAGNOSE FLYTTER IND I PARFORHOLDET
Foredrag om recovery og når en psykisk diagnose flytter ind i parforholdet.
Jesper vil, som pårørende, sammen med overlæge Mogens Kegel komme med en
positiv vinkling på, hvad der virker i psykiatrien.
Focus på recovery gjorde en stor forskel.
Jesper har været gift i 25 år, og oplevede for nogle år siden sin kone blive syg
og indlagt på psykiatrisk skadestue. Her mødte han overlæge Mogens Kegel,
der med sit fokus på recovery gjorde en stor forskel i deres behandlingsforløb.
TIRSDAG 18. FEBRUAR 2020 KL. 19-21
SKOVLUNDE KULTURHUS, Bybjergvej 10, Indg.2, 2740 Skovlunde
Tilmelding på http://bit.ly/BP-bghf
Du modtager en mail med bekræftelse, når du er tilmeldt. Foredraget er gratis.
Mere info: www.bedrepsykiatri.dk - mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk - tlf. 30 23 65 90.
Mandag d. 20. januar 2020 kl. 19-21
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
At være forælder til psykisk sårbare børn kan være en lektion i barsk kærlighed. Herunder evnen til at genrejse sig, hver gang man bliver brændt ned og ud.
Denne aften vil Lars B. Jensen fortælle om sin rejse som far til to autistiske døtre. Undervejs har han savnet pejlemærker – både til at håndtere forældrerollen og til hvordan man konkret kan passe på sig selv.
Det er vigtigt, aktivt at acceptere rollen som pårørende til et psykisk sårbart barn, for ikke at være i konflikt med sig selv.
Lars fokuserer på to store opgaver som pårørende: Hvordan bevares og samles familien, og hvordan overlever man selv midt i det hele. Herunder kommer
Lars kommer bl.a. ind på:
• Familien i orkanens øje - kunsten at håndtere katastrofetanker
• Afmagt og handlingslammelse – evnen at ride storme af
• Benægtelse – at være præcis
• Sorgens fugle – de uklare tab
• At passe sit arbejde – dit bidrag til familien
• Ressourcer – ligesindede rejsefæller – oaser på rejsen
• Livskunst og humor – hvad har du lært
Lars har ingen nemme løsninger, faktisk slet ingen løsninger…... Derimod vil han gerne formidle en måde at se pårørende på. En vinkel som anerkender de meget komplekse problemstillinger, der skal løses undervejs – og som vi skal holde til at gøre gennem lang tid.
Aften vil veksle mellem oplæg, spørgsmål og udveksling fra deltagerne.
Alle er velkomne - deltagelse gratis: Tilmelding til: http://bit.ly/BP-bghf
BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 30 23 65 90. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
At leve med Anoreksi-monstret
– en beretning fra mor og datter
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften 18. november 2019
Foredragsholder: Vanessa Joy Hobbs, forfatter til bogen Flæsk, og hendes mor, Helle-Monika Hobbs
Det er en monstrøs oplevelse at leve 24-7 med anoreksien indenfor dørene, og selv et nok så trygt og hyggeligt hjem forandres til ukendelighed, når det sker.
Intet er længere, som det var engang. Hverken for den, som er ramt af anoreksi, eller for de pårørende, der rammes af, at deres barn er i anoreksiens vold.
Foredraget behandler spørgsmål som:
Kan man stole på sit barn, når barnet har anoreksi?
Kan man have tillid til en mor, som ikke fatter en skid?
Hvad fungerer – og hvad fungerer ikke i det offentlige behandlingssystem?
Hvad sker der, når en mor bliver behandler for sit barn?
Hvad gør det ved familien, når hver dag bliver en krig?
Er ubetinget kærlighed overhovedet muligt, når konflikterne eskalerer dag for dag?
Hvordan holder man ud og fast – hele vejen?
Hvordan kan familie og omgangskreds hjælpe?
Og sidst men ikke mindst giver de publikum håb, når de beskriver, hvordan de, hver for sig og sammen, formåede at komme igennem de svære år – og helt ud på den anden side.
Dato: Mandag d. 18. november 2019 kl. 19-21
Sted: Skovlunde Kulturhus, Indg., Bybjergvej 10, Skovlunde
Alle er velkomne – ingen tilmelding
Mere info: Tlf. 30 23 65 90. Mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk
Mødet med psykiatrien
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften den 30. oktober 2019
Hvordan opleves mødet mellem pårørende og psykiatrien?
Og hvordan sikres inddragelse og et godt samarbejde?
Dorthe Stieper er selv pårørende og arbejder som forældrementor i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden. Hun betegner sig selv som ”medvandrer”, når hun har samtaler med forældre, der har deres barn indlagt i psykiatrien.
Samtidig fungerer hun som ”oversætter” og ”brobygger” mellem forældrene og psykiatrien – og det er der brug for! For ofte opleves det som to verdner, der støder sammen, med hver deres sprog, kultur, rolle og forståelsesramme.
Med afsæt i sit arbejde som forældrementor vil Dorthe i foredraget belyse:
Efter oplægget vil der være spørgetid.
Dato: Onsdag d. 30. oktober 2019
Tid: Kl. 19.00 - 21.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, Søborg
Deltagelse er gratis og kræver ingen tilmelding
Yderligere info: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 31 76 21 47.
Mit barn har fået en diagnose
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis informationsaften d. 16. september 2019 i Værløse.
Foredragsholder: Tanya Vorm, terapeut og netværksleder
Mange børn får i dag en psykisk diagnose. De mest kendte er ADHD, angst, Aspergers Syndrom, OCD, depression og Tourettes Syndrom.
Men hvad er en diagnose egentlig?
Et det godt eller skidt med en diagnose?
Hvad kan man som forældre gøre, når diagnosen er stillet?
Hvordan passer man som forældre på sig selv, og hvor finder man ressourcer?
Efterfølgende spørgsmål og debat.
Tanya Vorm arbejder til dagligt som psykoterapeut og er netværksleder for mange af Bedre Psykiatris samtale- og netværksgrupper.
Dato: Mandag d. 16. september 2019 kl. 19-21
Sted: Satellitten Værløse, lok.1, Bymidten 46, 3500 Værløse
Alle er velkomne – ingen tilmelding
BEDRE PSYKIATRI
Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf. 30 23 65 90. Mail: bghf@bedrepsykiatri.dk
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis temaaften:
AUTISMEBJERGET
– mestringsstrategier til forældre/pårørende til børn og unge med autisme
Mandag d. 30. september 2019 kl. 19.00-21.00
Skovlunde Kulturhus, Indg. 2, Bybjergvej 10, 2740 Skovlunde
At være forældre til et barn eller ung med autisme stiller store krav til forældrene i hverdagen og ikke mindst til håndteringen af den stress, der følger med, når man har autismen tæt inde på livet.
Foredraget retter sit fokus mod forældrenes egenomsorg, og beskæftiger sig med den følelsesmæssige belastning det er at være forældre til et barn eller ung med autisme. Deltagerne vil blive introduceret for og guidet igennem Autismebjerget og dets mange dale, for at få en større forståelse for de tanker og følelser, der følger med forældrerollen ligesom der vil være en introduktion til forskellige mestringsstrategier.
Foredraget vil ligeledes berøre vigtigheden af, at de nære omgivelser støtter familier med et barn eller ung med autisme.
Foredragsholder:
Autismekonsulent, Marianne de Paoli Norbye, der har en psykologisk baggrund.
Hun er selv mor til et barn med autisme, og arbejder til dagligt med stresshåndtering og stressforebyggelse, herunder blandt andet med rådgivning til forældre & pårørende til børn og unge med autisme.
Foredraget er for ALLE interesserede og er GRATIS.
VEL MØDT!
Info: www.bedrepsykiatri.dk. Tlf.: 30 23 65 90. Mail: ballerup@bedrepsykiatri.dk
Borderline
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis foredragsaften den 26. august 2019
Med overlæge, ph.d. i psykiatri
Per Sørensen, Centerchef Psykoterapeutisk Center Stolpegård
Borderline personlighedsforstyrrelse er en lidelse, som er karakteriseret ved impulsivitet, ustabilt humør, skiftende intense forhold til andre og en skiftende, modsætningsfyldt selvopfattelse.
Personer, der lider af Borderline, kan være tilbøjelige til at se omgivelserne som sort/hvid.
Hvad er Borderline for en størrelse? Hvordan forstår vi Borderline? Kan det skyldes manglende indlært evne til at rumme og integrere såvel behagelige som ubehagelige følelser om sig selv og andre? Og kan vi komme til at forstå en Borderliners tanker?
Vigtigt er det at vide, hvordan vi som pårørende bedst muligt tackler en hverdag sammen med dem, der lider af denne sygdom.
Efter oplægget vil der være spørgetid.
Dato: Mandag d. 26. august 2019
Tid: Kl. 19.00 - 21.00
Sted: Herlev Medborgerhus, Herlevgårdsvej 18, 2730 Herlev
Deltagelse er gratis og kræver ingen tilmelding
Yderligere info: herlev@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 31 76 21 47.
Medicin og terapi i behandlingen af psykoser
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis temaaften
Oplæg ved Merete Nordentoft, Professor, overlæge
Torsdag d. 2. maj 2019 kl. 19-21
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Merete Nordentoft vil bl.a. komme ind på, hvilke psykoterapeutiske og psykosociale behandlinger, der er effektive. Hun vil tale om antipsykotisk medicin, og hvilke virkninger og bivirkninger, den indebærer. Efterfølgende vil Merete Nordentoft diskutere og debattere om medicin altid er nødvendigt i behandlingen af psykoser.
Hvordan har udviklingen været i brugen af psykofarmaka i forhold til terapi og psykosocial behandling?
Kan medicin stå alene? Hvad virker ellers? Kan terapi og andre psykosociale aktiviteter mindske behovet for medicin?
Kom og få viden om og vær med til at drøfte:
- Brugen af medicin og psykosocial behandling i psykiatrien.
- Muligheder for ned- og udtrapning af medicin.
- Langtidsvirkninger af medicin.
Efterfølgende spørgsmål og debat
Alle er velkomne – gratis adgang – ingen tilmelding
BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 30 23 65 90. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Slip bekymringerne for dit barn med psykiske vanskeligheder
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis temaaften
Foredragsholder: Marianne Gürtler, Børne- og ungdomspsykiater
Mandag d. 18. marts 2019 kl. 19-21
Skovlunde Kulturhus, Indg. 2, Bybjergvej 10, 2740 Skovlunde
Drømmer du om et normalt familieliv med fred, ro og plads til dig og dit psykisk sårbare barn, så kom og deltag.
Her vil du høre mere om, hvordan psykisk sårbarhed kan forstås, og hvordan man kan lære at leve med det.
Det handler om at få en forståelse af, hvad sårbarhed er, og hvordan man kan leve med, at ens barn ikke altid er som de andre, men lidt anderledes, og at der skal tages nogle specielle hensyn.
Og hvordan kan man passe på sig selv som mor/far/søskende/familien i en sådan situation, der jo formentlig er langvarig.
Alle er velkomne – ingen tilmelding
BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 30 23 65 90. Mail: bghf@bedrepsykiatri.dk
Tydelighed som pårørende
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis temaaften
Oplæg ved Bolette Granzow, Cand.Mag.Psyk, Psykoterapeut MPF
Mandag d. 28. januar 2019 kl. 19-21
Gladsaxe Hovedbibliotek, Rådhuscafeen, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Oplægget handler om at være tydelig som pårørende. Der er forskellige perspektiver af det at være tydelig.
Tydelighed handler både om at være det i sin adfærd overfor sin pårørende, såvel som det handler om at blive tydelig i sig selv. Når vi bliver tydelige i os selv, fx lærer noget om vores grænser, kan vi bedre blive det overfor vores pårørende. Der kan være forskellige forhindringer på vejen til at blive tydelige: Evt. ”hvad andre tænker” om vores ”pårørendeevne” og vores eget arbejde med selvværd, skyld og skam. Foredraget kommer omkring, hvordan man kan øve sig i sin tydelighed, samt hvilke muligheder og udfordringer det kan give i relationen til sin pårørende.
Fagligt og personligt er det Bolettes egen livsrejse at øve tydelighed. Hun har erfaringer fra arbejde med unge voksne og i relationen til egen søn.
Der bliver mulighed for, at deltagerne kan bringe egne konkrete situationer op fra deres liv som pårørende. Med de konkrete eksempler vil Bolette vejlede og inspirere til, hvordan tydelighed er en mulighed i din pårørenderelation.
Alle er velkomne – gratis adgang – ingen tilmelding
BEDRE PSYKIATRI, Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf.: 30 23 65 90. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Nærvær skaber selvværd
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis temaaften
Oplæg ved Kaja M. Kruse, Psykoterapeutisk behandler/koordinerende sygeplejerske, Psykoterapeutisk Center Stolpegård
Torsdag d. 25. oktober 2018 kl. 19-21
Ballerup Bibliotek, Laboratoriet, Banegårdspladsen1, 2750 Ballerup
Vi udvikler os i relationer – vi er afhængige af relationer – vi påvirkes af relationer og vi længes efter relationer.
Velkommen til en aften, hvor vi sætter fokus på vore relationer – og hvordan vi kan trives i mødet med hinanden.
Psykisk nærvær gør en forskel, både i vores møde med hinanden – men også i mødet med os selv.
En af de store gevinster ved nærvær i vore relationer er, at vi helt konkret kan være hinandens medhjælpere i udviklingen af sundt selvværd.
Velkommen til en aften, hvor der vil være oplæg – tid til dialog og små øvelser – så alle forhåbentlig går berigede hjem.
Alle er velkomne – ingen tilmelding.
BEDRE PSYKIATRI
Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf. 30 23 65 90. Mail: bghf@bedrepsykiatri.dk
Bipolar Affektiv Lidelse: Psykisk sygdom og mental sundhed
BEDRE PSYKIATRI inviterer til gratis temaaften
Foredragsholder: Mads Trier-Blom
Torsdag d. 27. september 2018 kl. 19-21
Gladsaxe Hovedbibliotek, Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
I 2004 fik Mads diagnosen Bipolar Affektiv Lidelse, der tidligere hed maniodepressiv psykose. I 2010 ændrede han sin tilgang til sygdommen. I stedet for at være rask søgte han mental sundhed. For et menneske med en sygdom må netop være sundt for at kunne forebygge symptomer. Som en linedanser skal han balancere mellem mani og depression, mellem at være syg og at være rask og mellem galskab og genialitet.
På en levende og inspirerende måde viser Mads, at vi alle - også mennesker uden for psykiatrien - kan optimere vor mentale sundhed; men det kræver en indsats både fra den enkelte og fra omgivelserne.
Mads tager udgangspunkt i sin egen historie med psykisk sygdom, hvor nogle af de vigtigste elementer er:
Aftenen giver nogle konkrete redskaber og vil inddrage deltagerne med små øvelser.
Alle er velkomne – ingen tilmelding
BEDRE PSYKIATRI
Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø
Tlf. 30 23 65 90. Mail: gladsaxe@bedrepsykiatri.dk
Angst og Aspergers syndrom
Bedre Psykiatri inviterer til gratis informationsaften d. 6. september 2018
v/psykoterapeut Lene Brøndum Madsen
PROGRAM:
Tid: Torsdag 6. september 2018 kl. 19 - 21
Sted: Tapeten, Store sal, Magleparken 5 i Ballerup
Tilmelding: Ikke nødvendig.
Pladserne tildeles efter “først-til-mølle-princippet”.
Alle er velkomne - gratis adgang.
Yderligere info: bghf@bedrepsykiatri.dk eller på tlf. 30 23 65 90.
Arrangør:
Bedre Psykiatri - Ballerup/Gladsaxe/Herlev/Furesø